Palamattomien kirjojen ääressä

Jälleen on kulunut aikaa viime postauksesta. Sivuille on kuitenkin tullut paljon tarkennuksia, korjauksia ja uusia tietoja koskien erityisesti syntymä-, vihkimis- ja kuolinaikoja.

Kävin nimittäin kesällä Nurmeksen kirkkoherranvirastossa tutustumassa niihin 1800-luvun lopun historiakirjoihin, joita ei vielä ole digitoitu. Sukututkijakollega jatkoi siitä mihin jäin edeten 1900-luvun ensimmäiselle vuosikymmenelle.

Selvisi muun muassa se, että Nurmeksen vihittyjen luettelot 1830-luvulta eteenpäin ovat tallessa – toisin kuin aiemmin taisin täällä arvella. Vuosien 1863-1865 kohdalla tosin on aukko, kuten kuolleiden luettelossakin.

Isompi aukko on syntyneiden luettelossa, vuodesta 1880 elokuuhun 1886 asti. Tämä pätkä tuhoutui HisKin mukaan Nurmeksen kirkonkylän palossa 20. heinäkuuta 1891. Myös vuosien 1886 ja 1891 väli on puutteellinen. Ehkäpä alkuperäiset sivut niiltäkin vuosilta paloivat ja papit kirjasivat kastettuja jälkikäteen uudestaan, sikäli kuin se oli mahdollista.

Näitä kirkonkirjatietoja sulatellessa menee vielä hyvän aikaa. Asuinpaikkojen kartoitusprojekti saa toistaiseksi levätä.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.